13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 11:53

Cei patru turişti români blocaţi de inundaţii într-o staţiune din Malaysia au fost salvaţi

spot_img

Peste 100 de turiști au fost surprinși de inundațiile puternice

 Taman_Negara_floods_231214

Operaţiunile de relocare a celor patru cetăţeni români blocați într-o zonă inundată din Malaysia s-au încheiat miercuri după amiază iar turiştii sunt în siguranţă, a transmis Ministerul de Externe de la București, citat de postul public de televiziune.

Cei patru fac parte dintr-un grup format din aproximativ 120 de turişti străini care au fost blocaţi într-o staţiune din Parcul Naţional Taman Negara, afectat de cele mai puternice inundaţii din ultimele patru decenii. Autorităţile au trimis bărci şi elicoptere pentru a-i salva.

Întregul grup este cazat în incinta unei  şcoli din Kuala Tahan. Toţi turiştii vor fi transferaţi, cel mai probabil cu elicopterul, într-o zonă din care să se poată deplasa cu mijloace de transport către punctele de îmbarcare, în funcţie de destinaţia fiecăruia.

Misiunea de relocare a decurs fără incidente, iar în noul amplasament li se va asigura un minim de confort – hrană, apă şi condiţii de cazare.

În zona în care se află cetăţenii români nu mai există pericolul de inundaţie, dar condiţiile meteorologice rămân dificile – ploaie şi vânt puternic.

Parcul este o destinaţie turistico-ecologică populară, care cuprinde 434.300 de hectare de pădure tropicală.