7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 6:31

Cei mai talentați tineri dansatori din Italia, invitați să evolueze în România

spot_img

Italia și-a desemnat, în perioada 17-18 februarie, cei mai talentați tineri dansatori, în cadrul Concursului Internațional de Dans de la Udine.

Aproape 200 de dansatori din întreaga Italie, dar și din Slovenia, Croația, Cehia, Austria și România au concurat în fața unui juriu de prestigiu. Secțiunea “Balet” a fost jurizatã de Bella Ratchinskaia, Sania Nešković Peršin și Renato Zanella, iar secțiunea „Modern/Contemporan” de Macia del Prete, Naike Negretti și Michelle Pogliani.

Trei dintre balerinii cei mai talentați din competiție au primit o bursă de studiu la Opera Românã Craiova, unde sunt așteptați sã danseze în anul 2018, Opera alãturându-se astfel instituțiilor de gen din lume care aleg sã culeagã talente din peisajul internațional.

Balerinii invitați la Craiova sunt Sofia Spehar, Lorenzo Collatuzzo și Matteo Moretto. De asemenea, Teatrul Excelsior din București a invitat un grup de 8 copii, pentru un proiect ambițios al acestui an: „Atelierele Excelsior – Dans”.

Federica Comello, Directorul Artistic al „Concorso Internazionale di Danza – Città di Udine” a menționat cã „anul acesta, competiția din Italia a oferit nu doar un spectacol extraordinar prin momentele artistice înscrise, ci și șanse reale pentru ca dansul european sã depãșeascã orice granițã. Faptul cã balerini talentați din Italia vor dansa în România demonstreazã, o datã în plus, cã România este un partener cultural valoros”.

Olimpia Diaconiuc