16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:50
No menu items!

Cei doi suspecți în cazul jafului de la Banca Transilvania din Cluj – zece ani de închisoare

spot_img

Cei doi suspecți în cazul jafului de la Banca Transilvania din Cluj - zece ani de închisoare

Cei doi tineri acuzaţi de comiterea jafului de la o sucursală din Cluj a Băncii Transilvania, în februarie 2009, au fost condamnaţi, vineri, la câte zece ani de închisoare cu executare. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Magistrații Curții de Apel Cluj au pronunţat, vineri, sentinţa în dosarul în care Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu au fost judecaţi pentru tâlhărie, după ce ar fi intrat în filiala Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, de unde au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro, după ce l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele.

Judecătorii i-au condamnat vineri pe cei doi la câte zece ani de închisoare cu executare.

Pe 13 februarie 2009, o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca a fost jefuită, iar hoţii au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro. Două persoane înarmate, care purtau cagule, au intrat în bancă, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele. Banii au fost furaţi din casierie, anchetatorii constatând că nu s-a tras niciun foc de armă.

Presupuşii autori ai jafului au fost prinşi, pe 19 ianuarie 2010, în urma unor percheziţii făcute de echipaje ale IPJ Cluj şi ale Direcţiei de Operaţiuni Speciale ale Poliţiei. Cei doi suspecţi, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, au fost reţinuţi în aceeaşi zi şi ulterior arestaţi preventiv, ei fiind trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru tâlhărie.

În mai 2011, cei doi au fost eliberaţi. Instanţa a decis atunci înlocuirea măsurii arestării preventive a lui Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Totodată, cei doi au fost obligaţi să se prezinte în faţa anchetatorilor ori de câte ori erau chemaţi şi să nu ia legătura cu alte persoane implicate în cauză, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Cluj.

Andrei Tudor