9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 21:21

Cei doi polițiști din Sibiu, primii care au intervenit în cazul catastrofei aviatice, distinși de Gabriel Oprea

spot_img

Agentul-şef Eduard-Dumitru Cavaleru și agentul principal Lucian-Aurel Badiu, şefii posturilor de poliție Iacobeni și Laslea (județul Sibiu) au primit Placheta de Onoare a MAI, în cadrul unei ceremonii organizată luni

politisti_oprea_sibiu

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a conferit luni, 24 noiembrie, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) agentului-şef de poliţie Eduard-Dumitru Cavaleru și agentului principal de poliţie Lucian-Aurel Badiu, şefii posturilor de poliție Iacobeni și Laslea (județul Sibiu) pentru modul în care au intervenit în cazul accidentului aviatic produs vineri, 21 noiembrie.

Stimați invitați, dragi colegi din toată țara, este o mare onoare pentru Guvernul României, pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne, prezentă aici, pentru mine în calitate de viceprim-ministru pentru securitate națională, să acordăm cea mai înaltă distincție a ministerului nostru unor colegi: mă refer aici la agentul principal Badiu și la agentul șef Cavaleru, doi oameni, doi colegi care și-au făcut datoria. Au fost la datorie, vineri, salvând două vieți.

Vreau să vă spun că sunt un om care știe ce înseamnă tragediile, am trecut prin greutăți, ca băiat al cărui tată – militar, a murit la datorie. Știu ce înseamnă, pentru că în astfel de momente și o mângâiere contează foarte mult.(…)

Cred că cel mai important lucru este să arătăm că suntem solidari, că suntem camarazi. Așa am reușit să angajăm soțiile colegilor noștri decedați în misiuni și am putut să îndrumăm pașii copiilor de eroi să urmeze cariera părinților care au murit la datorie; știți foarte bine că aceștia sunt încadrați în școlile militare sau în Academia de Poliție. Prin astfel de gesturi, stimați colegi, arătăm că nu lăsăm pe nimeni în urmă și că suntem solidari și camarazi adevărați. Este o mândrie pentru mine, ca ministru de interne, pentru dumneavoastră, conducerea ministerului, să avem astfel de colegi care își pun viața în pericol pentru a salva vieți și avem multe astfel de exemple în această instituție de forță a statului român, Ministerul Afacerilor Interne. Asta este datoria noastră! (…)

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

Cei doi polițiști au mulțumit viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, pentru înaltele distincții conferite.

Agent-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru a susținut căeste convins că orice polițist, din orice parte a țării, ar fi făcut la fel”. “Acolo, în acele momente, am fost o echipă, o echipă formată din cetățeni și polițiști. Am fost primii dintre colegii noștri care au ajuns și intervenit la fața locului și asta cred că a contat pentru salvarea celor doi. Suntem alături de familiile îndurerate și avem speranța că cei pe care am reușit să îi salvăm se vor însănătoși cât mai repede”, a spus agentul șef Cavaleru.

La rândul său, agentul principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel a declarat:Este datoria noastră de polițiști să acordăm tot sprijinul celor care au nevoie de el…Cu această ocazie, permiteți-mi să mulțumesc cetățenilor și colegilor mei, tuturor celor care au fost alături de noi în efortul de a acorda primul ajutor victimelor. Având în vedere că am fost primul care am ajuns la locul accidentului, ceea ce a contat pentru mine atunci era să-i salvăm pe supraviețuitori.”

Agentul-şef de poliţie Cavaleru Eduard-Dumitru – şeful Postului de poliţie comunal Iacobeni, are 34 de ani, este absolvent al Şcolii de agenți de poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2001.

Agentul principal de poliţie Badiu Lucian-Aurel – şeful Postului de poliţie comunal Laslea, are 28 de ani și este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din anul 2006.