9.2 C
București
sâmbătă, 27 februarie 2021 - 20:28

Cei doi copii, de 9 și 11 ani, care au căzut într-un heleșteu în timp ce încercau să recupereze o minge, au murit la spital

Doi fraţi, în vârstă de 9 şi 11 ani, din judeţul Dolj au fost scoşi, duminică seară, dintr-un heleşteu unde ar fi căzut în timp ce încercau să îşi recupereze mingea cu care se jucau. Echipajele de salvatori le-au făcut celor doi manevre de resuscitare, apoi i-au transportat la spital, dar băieții au murit în cursul nopții.

Poliția Oraşului Filiași, județul Dolj, a fost anunțată să intervină, duminică seara, în apropierea lacului din extravilanul satului Răcarii de Sus, unde doi copii minori s-ar fi înecat în lac. Heleșteul este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, pe o proprietate privată şi este prevăzut cu indicatoare de avertizare.

Potrivit poliţiştilor, cei doi băieţi sunt fraţi şi s-ar fi jucat cu o minge, care a căzut în lac. Unul din ei ar fi încercat să scoată mingea şi ar fi căzut, celălalt ar fi încercat să îl scoată şi a căzut şi el.

Echipajele de intervenție de la SMURD, pompieri și Salvare le-a făcut celor doi copii manevrele de resuscitare, transportându-i apoi la spital. În ciuda tuturor eforturilor, copiii au murit.