6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:15
No menu items!

Cei doi bărbați luați de viitură în județul Vâlcea au fost găsiți morți UPDATE

spot_img

Bărbatul din comuna Stroești a fost găsit mort la șapte kilometri distanță de locul în care a fost văzut ultima dată, pe raza comunei vecine Copăceni, după trei zile de căutări. Cadavrul celui de-al doilea bărbat dat dispărut în județul Vâlcea a fost identificat în comuna Mihăești, la aproximativ 10 km de locul dispariției

inundatii1

  • UPDATE

Polițiștii vâlceni au găsit și cadavrul celui de-al doilea bărbat din județ, dat dispărut în timpul inundațiilor produse zilele trecute, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea, Alina Teodorescu.

Au fost continuate acțiunile de căutare a bărbatului, C. Constantin, de 40 ani, din comuna Stoenești, care la data de 29 iulie, în jurul orei 14.30, pe fondul precipitațiilor abundente căzute pe raza comunei Stoenești, s-a dezechilibrat și a căzut într-un canal de scurgere a apelor pluviale și în imediata apropiere a DJ 646 A, viitura formată pe canal având adâncimea de aproximativ 80 cm și lățimea de aproximativ un metru. Bărbatul a fost cărat de torent pe canal, pe o distanță de circa 50 metri, până în albia pârâului Dobriceni, unde a fost surprins de debitul mare de apă și cărat în aval pe pârâu.

Alina Teodorescu
purtător de cuvânt, Inspectoratul de Poliție al Județului Vâlcea

Un număr de 30 de polițiști, 15 jandarmi, forțe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), autorități locale, instituiți în echipe pe o lungime de 13 km pe cursul pârâurilor Dobriceni și Govora au participat la aceste căutări. Rude ale bărbatului dispărut au fost alături de echipele de căutare.

Cadavrul bărbatului a fost identificat pe malul stâng al pârâului Govora, pe raza comunei Mihăești, la aproximativ 10 km de locul dispariției.

Un alt bărbat care a fost luat luni seară de o viitură pe râul Cerna a fost găsit abia joi de echipele de căutare ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Alina Teodorescu.

Potrivit reprezentantului IPJ Vâlcea, bărbatul din comuna Stroești a fost găsit decedat la șapte kilometri în aval pe raza comunei vecine Copăceni.

Luni seara, în urma unor ploi torențiale, râul Cerna a produs o viitură în comuna Stroești, împărțind efectiv comuna în două și distrugând poduri, podețe și punți. Martori la eveniment au spus că bărbatul luat de viitură se angajase în traversarea unei punți când a fost surprins de furia apelor.

R.D.