12.7 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 18:44

Cei doi angajați ISU care au fost la clubul Colectiv, trimiși în judecată

spot_img

Antonina Radu și George Matei, cei doi ofițeri ISU care au fost la clubul Colectiv, dar nu au raportat superiorilor condițiile de acolo, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu.

Cei doi angajați de la ISU, cu gradul de căpitan, sunt acuzați de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și vor fi judecați de o instanță militară după o anchetă care a duart doar o lună, la DNA secția militară.

În perioada septembrie 2014 – primăvara anului 2015, George Matei și Antonina Radu, în calitate de ofițeri-inspectori în cadrul ISU București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință, nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu. 

comunicat DNA

Concret, cei doi au permis funcționarea în continuare a societății deși nu erau îndeplinite condițiile legale și nu au luat nicio măsură pentru remedierea situației, ba mai mult, au ascuns șefilor verificările de la Colectiv.

În plus, George Matei și Antonina Radu s-au oferit să-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu întocmirea dosarului PSI, deși știau că există nereguli.