14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:57

Cei doi „spioni” din MAI și-au pierdut funcțiile

spot_img

Cei doi angajați au rămas și fără certificatele ORNISS

MAi sediu

Cei doi angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, cercetați de DNA pentru sustragerea unor documente din instituție, au rămas fără funcțiile deținute până la 15 ianuarie.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, „în contextul evenimentelor care au determinat începerea urmăririi penale de către Direcția Națională Anticorupție, față de secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Șova Mihai și de consilierul Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, prin decizii ale Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), acestora le-au fost retrase autorizațiile de acces la informații clasificate”.

În aceste condiții, cei doi angajați ai MAI nu mai pot rămâne în funcțiile pe care le-au deținut până la data de 15 ianuarie 2015.

Totoddată, la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, prin decizie a prim-ministrului, comisarul-șef de poliție Mihai Șova a fost eliberat din funcția publică de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne.

La solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, începând cu data de 15 ianuarie 2015, detașarea lui Ingrid Popa-Mocanu la MAI a încetat. Aceasta era detașată de la Ministerul Justiției, din anul 2013.