23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:25
No menu items!

Cei 6 km alergați de Emil Boc au fost de fapt 4,5

spot_img

Emil Boc alearga

Fostul premier Emil Boc a alergat de fapt 4,5 km în crosul desfășurat, duminică, la Cluj, iar confuzia în legătură cu performanța sa fizică a apărut ca urmare a unei modificări de ultimă oră a traseului, a declarat Horaţiu Morar, organizator al evenimentului.

Declarațiile lui Emil Boc, preluate de agenția Mediafax, au provocat zâmbete printre practicanții de sport.

Mi-am propus ca în fiecare an să parcurg cei 6 kilometri. Anul trecut am scos sub şase minute pe kilometru, iar acum m-am descurcat neaşteptat de bine, am încheiat în 21 de minute, ceea ce înseamnă un timp de sub 4 minute pe kilometru. Este un timp peste aşteptări, un record personal pentru mine

Emil Boc
primar Cluj-Napoca

Potrivit unor specialiști în atletism, cifrele erau pur și simplu necredibile, pentru un bărbat de 47 de ani, obișnuit cu munca de birou. Șase kilometri în 21 de minute înseamnă o medie de un minut și 24 de secunde pe tură, adică un efort de viteză în regim de rezistență, care nu poate fi susținut decât de sportivii de performanță.

Ceea ce părea o campanie proastă de PR s-a dovedit a fi doar o neînțelegere a situației din partea primarului, dublată de ignoranța unor corespondenți de presă.

Este o greșeală, nu avea de unde să știe. Traseul anunțat a fost de 6 kilometri, dar a apărut o schimbare de ultimă oră și arbitrii au decis să schimbe traseul. Distanța parcursă a fost de 4,5-4,6 km

Horaţiu Morar
reprezentant al Runners Club și organizator al cursei
pentru Sursa Zilei

Vlad Bârleanu