25.3 C
București
marți, 21 mai 2024 - 17:02
No menu items!

Cei 35 de angajaţi ai CFR reţinuţi pentru corupţie au interdicţie de a părăsi ţara

spot_img

Tribunalul Braşov a respins, marţi, propunerea de arestare preventivă a celor 35 de angajaţi ai CFR Călători, reţinuţi cu o zi în urmă pentru fapte de corupţie, aceştia având însă interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Un număr de 35 din cei 43 de angajaţi CFR Călători audiaţi, luni, la Parchetul Tribunalului Braşov au fost reţinuţi şi au fost duşi, marţi dimineaţă, la Tribunalul Braşov, cu propunerea de arestare preventivă pentru luare şi dare de mită, asociere în vederea săvârşririi de infracţiuni şi divulgare de informaţii.

În paralel, tot marţi, alţi 45 de angajaţi ai CFR Călători suspectaţi de fapte de corupţie au fost ridicaţi de către anchetatori de la regionalele Bucureşti, Braşov, Craiova şi Iaşi.

Marţi dimineaţă, anchetatorii au ridicat, în baza unor mandate de aducere, aproximativ 20 de controlori, şefi de tren sau inspectori de la regionala CFR Călători Bucureşti, în timp ce de la Craiova au fost ridicaţi şi duşi cu maşinile la audieri zece angajaţi – şefi de tren, controlori şi un inspector.

 

De asemenea, au fost ridicaţi pentru a fi duşi la audieri la Parchetul Tribunalului Braşov şi angajaţi de la regionalele CFR Călători din Iaşi şi Braşov.

Luni, la sediul Parchetului Tribunalului Braşov au fost audiaţi 43 de angajaţi ai CFR de la regionalele Bucureşti, Braşov şi Cluj, după ce în 25 octombrie a fost audiat primul lot de 81 de persoane. Ulterior, 70 de angajaţi din primul lot au primit mandate de reţinere, însă Tribunalul Braşov a decis cercetarea acestora în libertate.