28.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 20:18
No menu items!

Cehia va repara echipamentul militar avariat al Ucrainei

spot_img

Tancurile şi alte vehicule militare ucrainene care au fost avariate în luptă sau au nevoie de service după ce au fost depozitate o perioadă lungă, vor fi reparate de către companii cehe din sectorul apărării, a anunţat, marţi, Ministerul Apărării ceh, informează Reuters.

Republica Cehă este printre ţările cele mai active în sprijinirea armatei ucrainene cu donaţii şi vânzări de arme şi muniţie, inclusiv tancuri din perioada sovietică, lansatoare de rachete şi arme antiaeriene, potrivit Agerpres.

”Micile defecte şi daune din luptă vor fi reparate cu eforturile proprii ale armatei şi ale industriei de apărare ucrainene.

Asistenţa cehă va folosi capacităţile companiilor din industria apărării cehe pentru lucrări mai extinse, printre care revizii”, a explicat ministerul citat.

Primul contract va include reparaţii ale unui număr neprecizat de tancuri T-64, datând din perioada sovietică.

Ucraina i-a solicitat în mod repetat Occidentului să-i furnizeze armament greu şi muniţii pentru a o ajuta să reziste în faţa agresiunii forţelor ruse.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.