19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 8:26
No menu items!

Ceea ce trebuia să se întâmple după cazul Caracal, ar putea deveni lege după cazul Arad. Cartelele PrePay, doar cu buletinul

spot_img

Ministrul Justiției Stelian Ion a declarat marti că va propune interzicerea achiziționării cartelelor Prapay altfel decât cu buletinul. Ministrul a făcut această declarație în contextul crimei de la Arad, pe care a numit-o „o fapta extrem de grava”. A adus în discuție și tragedia de la Caracal când s-a pus pentru prima oară în discuție ca aceste cartele să fie cumpărate doar pe bază de buletin, însă nu s-a întâmplat nimic în acest sens.

„Daca ar fi fost chestiuni clare (despre crima din Arad) ati fi aflat. Pe de alta parte este un caz delicat, este un caz complex si urmarirea penala trebuie realizata cu discretie. Este foarte important sa nu fie afectate pistele pe care lucreaza anchetatorii, asa ca eu as privi cu rezerva teoriile care se vehicueaza in spatiul public. Aceasta cauza este ingrijoratoare. Intotdeauna dupa ce se intampla anumite astfel de tragedii, este o fapta extrem de grava pana la urma, se poate analiza sub aspect legislativ sa se aduca unele modificari. Ieri a fost prin telefon a fost amenintare cu bomba la Curtea de Apel Bucuresti. Cred ca trebuie sa luam in serios reanalizarea solutiei privind interzicerea cumpararii cartelelor fara buletin. O sa propun aceasta chestiune. Din pacate tot mai multe situatii in care oameni certati cu legea se folosesc de acest mijloc. Imi amintesc si de cazul Caracal. Deci este un subiect pe care il am pe agenda, printre prioritati”, a declarat Stelian Ion.

În februarie 2020, CCR a respins, cu unanimitate de voturi, ordonanța de urgență adoptată de Guvernul Dăncilă prin care s-a introdus prevederea ca vânzarea cartelelor de telefon prepay să fie posibilă doar cu buletinul.