24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:33
No menu items!

Ceasul inteligent care comandă mașinile

spot_img

Lansarea ceasului inteligent de la Apple i-a făcut pe constructorii auto de la BMW, Volkswagen şi Porsche să facă aplicaţii speciale, care permit comandarea maşinii de la distanţă

ceas cu masina

Noul Apple Watch, primul ceas inteligent al producătorului american, i-a făcut pe cei de la BMW, Porsche și Volkswagen să creeze aplicaţii pentru gadget-ul momentului, care a reuşit să atragă aproape un milion de clienţi doar în SUA, în primele zile de comercializare.

În cazul celor de la BMW, aplicaţia se numeşte i Remote și afişează pe ceasul inteligent nivelul de încărcare al bateriei, indicaţii de orientare de la maşină până la destinaţia finală, dar şi posibilitatea de climatizare a habitaclului înainte de a urca la volan. Cei de la Porsche My Car, oferă, pe ceasul inteligent, informaţii despre câţi kilometri ai parcurs sau despre cât combustibil mai ai disponibil în rezervor.Volkswagen a reușit să lanseze o aplicaţie dedicată ceasului inteligent Apple, Car-Net, care poate controla de la distanţă blocarea sau deblocarea maşinii, statutul portierelor şi al trapei. Aplicaţia poate oferi şi o hartă a zonei în care se află parcată maşina şi ghidare până la aceasta. Părinții celor care abia și-au luat permisul și au acces la aplicație și pot afla traseul și viteza de rulare.

Al. Maghiar