15.3 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 21:30

Ceasul Apocalipsei a fost dat cu două minute înainte

Ceasul recurge la analogia timpului care se scurge până la ora 24.00, pentru a denunța pericolele la adresa omenirii

ceasul_apocalipsei

Acul Ceasului Apocalipsei, care simbolizează iminența unui cataclism nuclear, ecologic sau tehnologic, a fost dat înainte cu două minute, arătând acum 23h57, au anunțat joi oameni de știință internaționali, potrivit AFP.

Ceasul sfârșitului lumii (Doomsday Clock) este un ceas conceptual, creat la scurt timp după începerea războiului rece, potrivit cu regularitate din 1947 de conducerea Buletinului Oamenilor de Știință din Domeniul Atomic de la Universitatea din Chicago (Bulletin of the Atomic Scientists, BAS) și pe care ora 24.00 reprezintă apocalipsa.

Ceasul recurge la analogia timpului ce se scurge până la ora 24.00, pentru a denunța pericolele la adresa omenirii din cauza amenințărilor nucleare, ecologice și tehnologice. Din 22 ianuarie 2015, ceasul arată ora 24 fără trei minute, precizează Kennette Benedict, președinta grupului de oameni de știință.

Minutarul ceasului a fost mutat periodic în funcție de pericolele percepute. Cel mai aproape de “miezul nopții” a fost mutat în anul 1953, cu numai două minute înainte de o posibilă catastrofă. În acel an Statele Unite au decis să realizeze bomba cu hidrogen, o armă de departe mai puternică decât orice bombă atomică.