23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 12:03
No menu items!

Cea mai veche pizzerie din lume. Locul din Napoli în care trebuie să ajungi FOTO / VIDEO

spot_img

Dacă vă place pizza, este obligatoriu să vizitați Napoli, orașul în care “s-a născut” mâncarea voastră preferată. Iar dacă mergeți la Napoli, nu trebuie să ratați pizzeria “Da Michele”, primul astfel de local din lume.

„Da Michele” nu este doar prima pizzerie, ci și locul despre care se spune că face cea mai bună pizza. A fost deschisă în 1870 și, de atunci, continuă să facă zilnic pizza pentru turiști și pentru localnici. Aici găsești doar două tipuri de pizza: una doar cu roșii, numită Marinara, iar cealaltă cu roșii și mozzarella, adică Margherita.

La “Da Michele” a mâncat pizza și Julia Roberts, în filmul „Eat, pray, love”.

În 1870, familia Condurro a început să scrie povestea unei tradiții îndelungate în gătitul pizzei, chiar în centrul orașului Napoli. Michele Condurro, fiul lui Salvatore, a îmbunătățit rețeta familiei și a deschis prima sa pizzerie în anul 1906. În 1930, pizzeria s-a mutat pe strada Cesare Sersale.

Până astăzi, 5 generații de pizzeri au ținut pizzeria în viață, respectând cu strictețe instrucțiunile bunicului lui Michele: niciun ingredient de tip “junk food” nu are ce căută în preparatele lor.

Practic, secretul constă în folosirea ingredientelor naturale și în metoda tradițională de dospire a aluatului folosit.