6.5 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 4:29

VIDEO Cea mai titrată spadasină a României, medaliată cu argint la Tokyo, neiertătoare la adresa ministrului Novak care a jignit-o

spot_img

Vicecampioana olimpică, la individual, spadasina Ana Maria Popescu (36 de ani) a avut câteva replici acide la adresa ministrului Tineretului și Sportului la revenirea în țară, de la Jocurile Olimpice, cu medalia de argint. De la Tokyo, ea a criticat bugetul mic alocat sportului românesc, iar ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a spus că, după părerea lui, nici dacă sportul ar fi avut un buget mai mare, Ana Maria n-ar fi luat aurul, la Tokyo. Ana Maria Popescu a avut o cascadă de replici ironice către ministrul Eduard Novak, de față la eveniment. 

 

  • “Indiferent că ne întoarcem de acolo (n.r. – de la Jocurile Olimpice) cu medalii sau fară, noi muncim la fel. Şi noi, şi antrenorii noştri. Apropo de finanţare, domnule ministru, pe lângă ei, am avut, ca parteneri de antrenament, sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alţii”.
  • Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavostră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau! Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia!”
  • “Mă bucur că, după 13 ani de zile, am văzut mai puţine titluri cu Brânză a pierdut aurul, mă bucur că aţi înţeles mesajul, că un loc la JO e un loc câştigat.”
  • Povestea acestei aventuri e incomensurabilă, am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate. Nu contează culoarea medaliei, mi-am demonstrat mie! N-am mai vrut de data asta să confirm, n-am mai vrut să am validarea nimănui, am vrut să merg acolo, să văd dacă sunt în stare să fac ceva pentru mine. Fiecare copil, care intră într-o sală de sport sau merge pe un teren de sport, trebuie să înţeleagă că are o şansă.”
  • “Anul trecut, în iulie, de abia renunţasem la cârje şi învăţam să merg din nou şi acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint de la JO!”
  • “Visaţi, oameni buni, visaţi şi credeti în visul vostru chiar şi atunci când pare imposibil!”

Ministrul Sportului și Tineteretului, Eduard Novak, prezent la eveniment, i-a înmânat sportivei un buchet de flori și o diplomă de merit.

C. Dumitrescu