9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 5:18

Cea mai scumpă mașină din lume: un milion de dolari. VEZI cine o produce

spot_img

Noul model Mercedes-Benz S-Class Pullman va costa de două ori mai mult decât cel mai scump Rolls-Royce

Mercedes

Noul model Mercedes-Benz S-Class Pullman va avea trei rânduri de scaune și va costa de două ori mai mult decât cel mai scump Rolls-Royce, urmând să fie cel mai scump sedan din lume, potrivit Bloomberg.

La un preț de cost de un milion de dolari, Pullman va începe să fie comercializat în 2015. Cu o lungime de 6,4 metri noul Pullman va fi cu 40 de centimetri mai lung decât versiunea alungită a modelului Rolls-Royce Phantom, care costă 474.900 de dolari, devenind de asemenea și cel mai mare autoturism produs vreodată în serie.

Cu noul S-Class, “Mercedes vrea să arate că este sinonim în continuare cu elita, luxul și opulența. Există o valoare simbolică pentru acest gen de mașină“, arată analistul IHS, Tim Urquhart. Vechiul 600 Pullman a fost utilizat de personalități precum John Lennon, Coco Chanel și mai mulți dictatori din întreaga lume.

Directorul general Dieter Zetsche mizează pe S-Class pentru îndeplinirea obiectivului său strategic de a devansa BMW și Audi până la finele deceniului. Pentru a-și atinge acest obiectiv Daimler AG vrea să extindă numărul de modele Mercedes la șase, dublu față de numărul de variante din trecut. Planul include și un coupe sportiv care va intra pe piață în toamna acestui an.

Ambiția noastră este să construim cea mai bună mașină din lume“, a declarat Zetsche, cel care a revizuit mai multe versiuni de design și a testat personal mașina în Germania, în Africa de Sud, în Suedia și în SUA pentru a găsi echilibrul perfect între confort și manevrabilitate.

De asemenea, Mercedes intenționează ca, în luna noiembrie a acestui an, să prezinte o versiune extra-lungă a modelului S-Class la saloanele auto din Los Angeles și Guangzhou (China). Mașina va reînvia numele Maybach, un brand la care Daimler a renunțat în 2012.

R.D.