3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 5:24
No menu items!

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon: minus 13 grade, la Miercurea Ciuc

spot_img

temperatura

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon, minus 13 grade Celsius, s-a înregistrat, luni dimineaţă, la Miercurea Ciuc (județul Harghita).

Meteorologul Petho Devay Ildiko de la Centrul Meteo Regional Târgu Mureş a declarat pentru MEDIAFAX că cea mai scăzută valoare termică înregistrată în ţară, de minus 13 grade C, a fost consemnată luni la Staţia Meteo din Miercurea Ciuc, în primele ore ale zilei.

Potrivit sursei citate, la Miercurea Ciuc temperatura a scăzut “semnificativ”, cu cinci grade Celsius, faţă de valoarea minimă înregistrată duminică dimineaţă.

“Minima zilei şi a sezonului, până acum, de minus 13 grade C, a fost înregistrată la Miercurea Ciuc în jurul orei 04.00. În următoarele ore temperatura a crescut până la minus 11 grade C, iar în jurul orei 8.00 a coborât la minus 12 grade Celsius. Scăderea de temperatură este semnificativă, având în vedere că minima înregistrată ieri dimineaţă, în aceeaşi localitate, a fost de minus 8 grade C”, a spus Petho Devay Ildiko.

Minima absolută a lunii decembrie în Harghita, de minus 33 de grade C, a fost consemnată în 1998 în Miercurea Ciuc. Temperatura maximă a lunii decembrie a fost de 16,8 grade C şi a fost măsurată în anul 1989 tot la Miercurea Ciuc.

R.D.