17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 13:04

Cea mai SCĂZUTĂ temperatură din acest sezon: -12 grade C

spot_img

La Miercurea Ciuc a fost consemnată, pentru a doua zi consecutiv, minima națională pentru acest sezon

termometru

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 12 grade Celsius, s-­a înregistrat, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde a fost consemnată, pentru a doua zi consecutiv, minima naţională a zilei în acest sezon.

Potrivit meteorologilor, citați de MEDIAFAX, după o zi de miercuri însorită, cu o temperatură maximă de 4 grade C, înregistrată în jurul orei 15.00, în condiţiile în care dimineaţă, la ora 7.30, fuseseră minus 10 grade C, la Miercurea Ciuc valorile termice au început să scadă din nou. La ora 22.00, termometrele au indicat minus 7 grade C. Mercurul a continuat să coboare în termometre până joi la ora 7.00, când la Staţia Meteo Miercurea Ciuc a fost măsurată valoarea termică de minus 12,1 grade C.

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus că temperatura de minus 12,1 grade Celsius înregistrată joi dimineaţă la Miercurea Ciuc este cea mai scăzută din ţară din actualul sezon, fiind depăşită doar de cea măsurată pe Vârful Omu, unde s-au înregistrat minus 14 grade C.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade C, a fost consemnată în 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade C, a fost măsurată pe 5 noiembrie 2013.