2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:21
No menu items!

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă: minus 3,1 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

spot_img

Astfel de valori sunt obișnuite pentru județul Harghita, supranumit și Mica Siberie sau Polul Frigului, unde primele temperaturi negative se înregistrează încă din septembrie

inceput-de-toamna

Mercurul termometrelor a coborât, joi dimineața, la Miercurea Ciuc, până la minus 3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această toamnă.

Meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Meteo Miercurea Ciuc a declarat că temperatura de minus 3,1 grade C a fost înregistrată în jurul orei 7.30, fiind semnalată, de asemenea, brumă la sol.

Și în celelalte localități ale județului a fost frig. La Joseni s-au înregistrat minus 0,7 grade C, la Toplița au fost 0,4 grade C, iar la Bucin s-au consemnat 3 grade C. De asemenea, în timpul nopții a căzut brumă în mai multe zone ale județului.

Societatea de gospodărire orăşenească din Miercurea Ciuc, SC GOSCOM SA, este pregătită să furnizeze agent termic în locuinţele branşate la sistemul centralizat de încălzire, dacă locuitorii municipiului vor solicita acest lucru.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita, de minus 10 grade C, a fost înregistrată în anul 1977 în Miercurea Ciuc, în vreme ce maxima absolută, de 33,8 grade C, a fost consemnată de meteorologii din aceeaşi localitate în anul 1952.

R.D.