22.4 C
București
duminică, 1 august 2021 - 7:43

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă: minus 35 de grade Celsius la Întorsura Buzăului

spot_img

Minima-record a fost înregistrată joi, la ora 7.00

termometru_iarna

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă, minus 35 de grade Celsius, a fost înregistrată, joi dimineaţă, la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna. În același timp, la Braşov au fost minus 33 de grade C, iar la Miercurea Ciuc minus 29 de grade C.

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo din Întorsura Buzăului a declarat pentru MEDIAFAX că noaptea de miercuri spre joi a fost deosebit de geroasă, înaine de miezul nopţii termometrele indicând minus 30 de grade C. Temperatura a continuat să scadă de la o oră la alta până la minus 35 de grade C, în jurul orei 7.00.

Minima înregistrată joi dimineaţă la staţia meteo din Întorsura Buzăului este cu doar 1 grad C mai mare decât minima absolută, de minus 36 grade C, consemnată de când se fac măsurători în localitate şi măsurată în februarie 2005.

Ger a fost și în alte județe din centrul țării. Astfel, în judeţul Sibiu, temperaturile minime ale dimineţii de joi au fost cuprinse între minus 26 de grade C la Dumbrăviţa şi minus 22 de grade C la Boiţa, iar în judeţul Mureş cea mai scăzută temperatură, de minus 22 de grade C, s-a înregistrat la Târgu Mureş şi cea mai ridicată, minus 16 grade C, la Târnăveni-Bobohalma. În judeţul Alba, cel mai frig a fost la Blaj, unde termometrele de la staţia meteo au măsurat, înainte de ora 8.00, minus 22 de grade C.