9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:20
No menu items!

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 8 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

spot_img

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita a fost de minus 13,5 grade Celsius şi s-a înregistrat în 1988, tot la Miercurea Ciuc

inceput-de-toamna

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 8 grade Celsius, s-a înregistrat, luni dimineaţă, la Miercurea Ciuc. Meteorologii spun că temperatura a coborât la limita îngheţului la miezul nopţii şi apoi a scăzut continuu până la ora 7.30, când la Staţia Meteo Miercurea Ciuc a fost măsurată valoarea termică de minus 8 grade Celsius.

Meteorologul Petho Devai Ildiko de la Centrul Meteo Regional Târgu Mureș, a precizat, potrivit MEDIAFAX, că temperatura consemnată luni dimineaţă la Miercurea Ciuc a fost cea mai scăzută din ţară.

Vremea a fost deosebit de rece în cursul nopţii şi dimineţii în tot judeţul Harghita, minimele înregistrate de meteorologi fiind de minus 7,5 grade C la Topliţa, minus 7 grade C la Joseni şi minus 4 grade C la Bucin.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita a fost de minus 13,5 grade C şi s-a înregistrat în anul 1988, la Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii a fost consemnată în 1955, tot la Miercurea Ciuc şi a fost de de 30,6 grade C.