10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 9:55

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius, la Miercurea Ciuc şi Topliţa

spot_img

La Miercurea Ciuc, valoarea de minus 10 grade Celsius s-a înregistrat la răsăritul soarelui

toamna frig

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius, s-a înregistrat, miercuri dimineaţă, la Miercurea Ciuc şi la Topliţa, în judeţul Harghita.

La Miercurea Ciuc, valoarea de minus 10 grade Celsius s-a înregistrat la răsăritul soarelui, după care a început să crească ușor, a precizat meteorologul de serviciu Lado Gabriella. De asemenea, și la Toplița s-a consemnat această valoare tot la primele ore ale dimineții, fiind înregistrată și brumă groasă.

Și în alte localități ale județului a fost foarte frig. La Joseni s-au înregistrat minus 9 grade Celsius, la Bucin au fost minus 8 grade, iar la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat minus 7 grade Celsius.

Județul Harghita a avut parte de o toamnă lungă și mai blândă decât de obicei, localnicii afirmând că iarna a venit mai târziu decât în alți ani. De altfel, locuitorii județului sunt obișnuiți cu astfel de temperaturi, ținând cont că în Harghita se înregistrează anual unele dintre cele mai scăzute valori din țară.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade Celsius, a fost măsurată în data de 5 noiembrie 2013, în aceeaşi localitate.