3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 6:49
No menu items!

Cea mai NĂPRASNICĂ iarnă din ultimul secol. Guvernul apelează la fondul de rezervă

spot_img

Viscol_iarna

Prognoza meteorologică indică un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare. Așa se arată într-un proiect de ordonanță de urgență, prin care Guvernul justifică un transfer de fonduri către primării pentru acoperirea costurilor pentru încălzire.

Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând GERURI ANORMALE pentru perioada următoare, ceea ce va determina creşterea consumului prognozat de energie electrică şi termică pe perioada sezonului rece. În aceste condiţii, există riscul ca autorităţile locale să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiţii optime a agentului termic pentru populaţie pentru perioada friguroasă în anul 2013.

Notă de fundamentare

Ordonanță de Urgență a Guvernului

Potrivit MEDIAFAX, prin această ordonanţă, Guvernul va transfera autorităţilor locale bani din Fondul de rezervă bugetară pentru plata arieratelor, pentru acoperirea unor costuri urgente pentru funcţionarea în perioada de iarnă şi alte cheltuieli, inclusiv salarii.

R.D.