3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 23:33
No menu items!

Cea mai mare parte a trupelor ruse a părăsit Ucraina

spot_img

NATO a cerut luna trecută Rusiei să pună capăt „acțiunilor militare ilegale” în Ucraina

 militari_rusi_ucraina

Cea mai mare parte a trupelor ruse prezente în Ucraina a părăsit teritoriul ucrainean, a declarat miercuri președintele Petro Poroșenko, la cinci zile după intrarea în vigoare a unui acord de încetare a focului destinat să pună capăt conflictului din regiunile din sud-estul Ucrainei, informează France Presse.

„Potrivit ultimelor informații pe care le-am primit de la serviciile secrete, forțele ruse s-au retras în procent de 70%” de pe teritoriul Ucrainei, a declarat președintele Poroșenko într-o reuniune a guvernului de la Kiev, potrivit site-ului internet al președinției ucrainene.

„Acest lucru ne dă speranță în viitorul inițiativei de pace”, a adăugat el, cu referire la „protocolul” de încetare a focului semnat vineri între Kiev și lideri ai rebelilor proruși pentru a pune capăt conflictului, care durează aproape cinci luni și care s-a soldat cu peste 2.700 de morți.

NATO a cerut luna trecută Rusiei să pună capăt „acțiunilor militare ilegale” în Ucraina, după ce a afirmat că mai mult de 1.000 de soldați ruși luptă în Ucraina alături de insurgenți, iar alți circa 20.000 sunt comasați la graniță.

C.A.