26.1 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 11:11

Cea mai îndelungă infecție cu Sars-Cov-2. Un britanic a fost testat pozitiv mai bine de 10 luni

spot_img

Un britanic în vârstă de 72 de ani a fost diagnosticat cu COVID-19 timp de peste 10 luni, caz considerat de specialişti cea mai îndelungată infecţie persistentă cu noul coronavirus, relatează DPA/PA Media.

Bărbatul, un fost instructor auto din Bristol, pe nume Dave Smith, a fost testat pozitiv timp de 305 zile.

Smith, care prezenta afecţiuni ce i-au fragilizat sistemul imunitar, este în prezent sănătos şi are rezultate negative la testul pentru coronavirus.

El a declarat pentru The Guardian: ”Ori de câte ori mi-a fost rău, m-am simţit la un pas de moarte. Soţia mea a început de cinci ori să-mi organizeze înmormântarea. Mi-am chemat toţi membrii familiei să fac pace cu ei. Acum mi-aş fi dorit să-mi ţin gura”.

Cazul său urmează să fie prezentat la Congresul European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ECCMID) din luna iulie.

Un rezumat al lucrării ştiinţifice dedicate acestui caz, care urmează să fie prezentat la congres, notează că Smith a avut ”infecţia cu COVID-19 cea mai îndelungată consemnată în literatura” de specialitate.

Experţi de la Universitatea din Bristol, North Bristol NHS Trust şi Public Health England au declarat că Smith a fost internat în spital în luna mai a anului 2020 după ce a prezentat tuse şi febră. Un test PCR a confirmat că avea COVID-19.

El a fost externat după opt zile, însă a prezentat dificultăţi ”considerabile” de respiraţie şi deteriorări acute ale stării de sănătate, asociate cu febră, care au necesitat reinternarea în august, septembrie, octombrie şi decembrie.

Smith a fost tratat cu succes cu anticorpi produşi în laborator, a precizat Universitatea din Bristol. Instituţia a adăugat că starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit semnificativ, iar virusul nu a mai fost detectat în testele PCR la 45 de zile după ce a primit tratamentul combinat.