30 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:18
No menu items!

Cea mai gravă criză umanitară din istorie. Ucraina anunță că 7 MILIOANE de cetățeni și-au părăsit casele

spot_img

Șapte milioane de ucraineni și-ar fi părăsit casele din cauza războiului, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru ajutor umanitar și management al crizelor, care vorbește despre cea mai gravă criză umanitară din ultimii ani.

„Asistăm la ceea ce ar putea deveni cea mai mare criză umanitară de pe continentul nostru european în mulți, mulți ani. Nevoile cresc pe măsură ce vorbim”, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru ajutor umanitar și management al crizelor, citat de Reuters.

„Deci, pentru situația umanitară în ansamblu, numărul așteptat în prezent de ucraineni strămuți este de peste 7 milioane”, a declarat oficialul european într-o conferință de presă la Bruxelles, după o întâlnire specială a miniștrilor de Interne ai statelor membre UE pentru a discuta despre criză.

​56.371 de cetățeni ucrainieni au intrat prin punctele de trecere a frontierei în România, de la începutul conflictului până duminică, la ora 16:00, iar dintre aceștia peste 28.000 au plecat în alte țări, astfel că au rămas în România 28.197 de cetățeni ucrainieni, a anunțat Lucian Bode, ministrul de Interne. Dintre aceștia doar 318 au solicitat până în prezent cazarea în unul din cele 6 centre de azil.