24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 14:15

Cea mai frumoasă gradină din România este la Deva și îți taie răsuflarea GALERIE FOTO

spot_img

Într-un sat de lângă Deva îți poți clăti ochii și bucura sufletul cu “Grădina lui Zoe, cum au cunoscut-o turiștii care au ajuns în zonă. Este un colț de rai care te face să uiți pentru câteva minute că ești în România. Peisajul aduce mai degrabă cu o grădină elegantă din Toscana.

De altfel, cel care a gândit și pus în practică frumoasa grădină este un italian, Giovanni Salvatelli. A venit în România cu o afacere cu încălțăminte. Mai târziu, încântat de peisajele oferite de țara noastră și-a ales o zonă unde și-a cumpărat o casă. Aici, și-a amenajat pentru plăcerea personală o grădină care cu timpul s-a dezvoltat, iar azi, a devenit cea mai frumosă din România.

95 la sută dintre plante sunt aclimatizate la condițiile de mediu din România. Cea mai mare parte, sunt produse chiar în țara noastră. Cam 20 la sută din plante sunt aduse din Ungaria și Italia. În ciuda imensității grădinii, în funcție de necesități, sezon, lucrări necesare, proprietatea este îngrijită și întreținută de 4 până la 8 persoane.

Acum, suprafața amenajată la Banpotoc se întinde pe 3,5 hectare, iar omul de afaceri intenționează să se extindă.