2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 21:58
No menu items!

Cea mai bogată familie din Aviație. Șeful Aeroportului Otopeni și soția acestuia, din CA Romatsa, câștigă 25.000 de euro pe lună

spot_img

Radu_soti

În ultimii ani, ROMATSA și Compania Națională Aeroporturi București au devenit „vacile de muls” pentru „băieții deștepți” din aviație, care încasează lunar salarii și indemnizații de lux.

După ce Sursa Zilei v-a prezentat familiile adăpostite în Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian-ROMATSA, astăzi vă arată care este cea mai bogată familie din aviație.

Familia Radu, respectiv Carmen și Liviu, câștigă împreună aproximativ 25.000 de euro/lună, bani de la companii aflate sub autoritatea statului. Dacă Liviu Radu, din poziția de director al Companiei Naționale Aerporturi București încasează lunar aproximativ 10.000 de euro, soția acestuia, pleacă acasă, în fiecare lună, cu aproximativ 15.000 de euro de la patru instituții. Carmen Radu semnează lunar patru state de salariu și de indemnizații pentru că este director la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), membru al CA Romatsa, Nuclearelectrica și ocupă un o funcție în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare. Cei mai mulți bani, circa 8.000-9.000 de euro, îi câștigă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În calitate de membru în Consiliul de Administrație al Romatsa, Carmen Radu câștigă, de aproape un an, încă aproximativ 2.500 de euro/lună.

„Un membru CA de la Nuclearelectrica înregistrează un venit de aproximativ 2.000 euro/lună. Membrii Consiliului de Supraveghere al Fondului de Contragarantare pleacă acasă lunar cu aproximativ 1.500 de euro”, ne-au declarat surse guvernamentale.

Un alt membru CA ROMATSA, Elena Dobran, mai are trei funcții la Autoritatea Aeronautică

Printre fericiții membri ai Consiliui de Administrație al ROMATSA, unde se încasează aproximativ 2.500 de euro/lună, se află și Elena Dobran, consilier juridic la Autoritatea Aeronautică Civilă Română și apropiată a familiei Bărbulețiu. În perioada în care a fost secretar general al Ministerului Transporturilor, Tiberiu Bărbulețiu a reușit performanța să își angajeze soția și una dintre fiice la ROMATSA.

„Elena Dobran ocupă la Autoritatea Aeronautică Civilă Română trei funcții – jurist, șef serviciu juridic și resurse umane, dar este și șeful de cabinet al directorului general Armand Petrescu. Elena Dobran câștigă aproximativ 5.000 de euro/lună de la Autoritate”, ne-au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Ștefan Etveș