0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 18:51
No menu items!

Cea mai albă plajă din lume se află în Australia

spot_img

Cea mai albă plajă din lume se află în Australia

Dacă v-ați plictisit de maroniul sau bejul mai deschis sau mai închis al plajelor, iată o propunere și o provocare: plaja White Hyams Beach din Australia.

Plaje cu nisip alb mai există în provincia Goa din India, pe insulele Andaman și Nicobar din apropierea Myanmar-ului și Thailandei, însă acestea sunt doar “albicioase”, potrivit stiatica.ca.

Plaja White Hyams Beach din Australia este de un alb imaculat deoarece firele de nisip sunt din cuarț ce are o puritate de 99%. Acelasi cuarț care se folosește de exemplu ca piatră în bijuterii sau în fabricarea ceasurilor. Textura sa este una fină, specifică plajelor, și nu precum cristalele de cuarț cu care suntem obișnuiți.

Datorită compoziției sale, nisipul pe această plajă păstrează o temperatură racoroasă, indiferent de cea a aerului din jur. Plajei i se adaugă o apă albastră și limpede fiind astfel un loc ideal pentru relaxare.

White Hyams Beach are o lungime de peste 2 kilometri și se află de-a lungul golfului Jervis, situate în partea de sud-est a Australiei, la circa 180 de kilometri de Sydney, în statul New South Wales. Doua parcuri naționale se învecinează cu această plajă, Jervis Bay National Park și Booderee National Park & Botanic Gardens ceea ce conferă locului un statut turistic de excepție.

C.I.