15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:26
No menu items!

Ce vrea să facă Guvernul cu imobilele confiscate de procurori

spot_img

Executivul va adopta un proiect de act normativ, potrivit căruia imobilele confiscate în dosarele Parchetului vor fi folosite de instituțiile publice

guvern

Guvernul urmează să aprobe în ședința de miercuri un proiect de act normativ privind confiscarea imobilelor supuse unui astfel de regim în urma unor hotărâri ale justiției, principala opțiune fiind ca acestea să fie date în proprietatea unor instituții publice, a anunțat premierul Victor Ponta.

Astăzi (miercuri – n.r.) vreau să adoptăm un prim act normativ referitor la bunurile confiscate. Înțeleg că Justiția și Finanțele v-ați înțeles, da? Și, bunurile imobile confiscate să fie valorificate, fie intrând în proprietatea instituțiilor publice, fie, dacă nu există nicio instituție publică care să nu poată să folosească acele bunuri, să treceți la partea de valorificare, care, însă, presupune mai mult timp.

Victor Ponta
premier

Ponta i-a reamintit secretarului de stat de la Ministerul Justiției Liviu Stancu, prezent la ședința de Guvern în locul ministrului Robert Cazanciuc, că până la finele lunii aprilie ministerul trebuie să prezinte forma finală a actului privind înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Confiscate.

Domnule secretar de stat, știu că domnul ministru a fost la Bruxelles ieri (marți – n.r.) și foarte bine a făcut. La sfârșitul lunii aprilie aveți termen să veniți cu proiectul privind Agenția Națională de Recuperare (a bunurilor confiscate – n.r.). Să plece la Parlament și să avem noul sistem implementat.

Victor Ponta
premier

R.D.