4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 10:19

Ce va face Nicușor Dan cu banii Primăriei Generale, anul acesta

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, ne anunță, miercuri, pe Facebook bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2021 și principalele obiective pe care și le-a propus.

”Am lansat în dezbatere publică proiectul bugetului Capitalei pentru 2021. E un buget care face curățenie în primărie și pregătește construcția Noului București. În ciuda constrângerilor pe care le avem, am reușit să deblocăm investițiile și să planificăm câteva obiective importante pentru Capitală.

Iată 10 lucruri de reținut din punctul de vedere al investițiilor:

1. Modernizăm, așa cum am promis, rețeaua de termoficare a orașului (circa 32 de kilometri, cu accent pe zonele critice). E esențial să facem pași reali în rezolvarea celei mai urgente probleme a Capitalei

2. Reluăm lucrările la Pasajul Doamna Ghica, în colaborare cu Primăria Sectorului 2 (alocăm 39 de milioane lei). Adiacent, finalizăm lucrurile la parcarea de tip park & ride de la Cora Pantelimon, tot în sectorul 2

3. Continuăm lucrările de infrastructură pentru Prelungirea Ghencea (alocăm 40 de milioane de lei și plătim în plus 7 milioane de lei datorii din urmă)

4. Consolidăm clădirile cu risc seismic (continuăm lucrul pe cele 12 șantiere deschise și deschidem alte câteva șantiere)

5. Refacem Planul Urbanistic General, pentru o dezvoltare corectă și echilibrată a orașului

6. Demarăm proiectul pentru semaforizarea inteligentă în București

7. Investim 25 de milioane de lei în reabilitarea fostei clădiri a Primăriei Sectorului 5, de pe Bulevardul Elisabeta

8. Facem lucrări de reabilitare la două spitale din subordinea primăriei (Spitalul Cantacuzino și Spitalul Theodor Burghele)

9. Continuăm lucrările de reabilitare a Teatrului Ion Creangă

10. Finalizăm Registrul Spațiilor Verzi, pentru a proteja sănătatea bucureștenilor

Proiectul de buget este în dezbatere publică pe pagina PMB, astfel că cetățenii sau entitățile care doresc să facă sugestii și observații, o pot face până la termanul încheierii acestei etape de transparență.