Ce tip de mesaje va bloca Instagram

Rețeaua de socializare Instagram, specializată în partajarea de fotografii, deținută de compania Facebook, a anunțat că va filtra comentariile care incită la ură, cu ajutorul unor programe de inteligență artificială. Această acțiune este parte a campaniei pe care marile companii din domeniul online o derulează, cu scopul de a limita riscurile juridice sau de reputație.

Mulți utilizatori ne-au spus că mesajele și comentariile negative și agresive îi împiedică să profite pe deplin de Instagram și să se exprime liber. Pentru a îi ajuta, am pus la punct un filtru care va bloca anumite comentarii agresive despre conținuturile publicate și videoclipurile în direct“, a declarat Kevin Systrom, cofondator și director al companiei Instagram. 

Utilizatorii vor avea posibilitatea de a activa sau nu acest sistem. Filtrul este lansat mai întâi pentru comentariile în engleză, înainte de a fi extins și pentru alte limbi.

Giganții Internetului folosesc tot mai mult inteligența artificială pentru a filtra conținuturile, în special prin intermediul “machine learning”, ce permite algoritmilor să se îmbunătățească în mod automat, pe măsură ce examinează conținuturile online.

Anunțul companiei Instagram intervine în contextul în care rețelele de socializare sunt acuzate cu regularitate că nu filtrează suficient de mult conținuturile publicate pe platformele lor și că permit proliferarea mesajelor incitatoare la ură, apologiei terorismului și informațiilor false (fake news).


T.S.

NICIUN COMENTARIU