7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 2:40

Ce spunea „nașu Băsescu” despre „finul” Bercea Mondial acum 4 ani

spot_img

Mircea Băsescu dădea asigurări că „Dacă fură, nu-l scap eu”

Basescu_Bercea 1

Nașul Mircea Băsescu este în mijlocul unui scandal fără precedent implicat de finii săi. Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, susţine că Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui președintelui Republicii, nașul Mircea Băsescu,  600.000 de euro, pentru a-l ajuta pe acesta să scape de închisoare. În urmă cu patru ani, la începutul anului 2010, era mare bucurie în Constanța, atunci când fratele președintelui a decis să dea curs rugăminții lui Bercea Mondial ca să-i intre în familie. Nu înainte însă de a promite că dacă fură, nu-l va scăpa el.

Între timp, Bercea Mondialu a ajuns în pușcărie, iar fratele președintelui face parte dintr-un scandal cum n-a văzut Parisul. Dar iată ce declara Mircea Băsescu  imediat după botez despre cum a ajuns să fie nașul lui Berea Mondialu, într-un interviu dat reporterilor de la Ring.

Cum aţi ajuns naşul nepoatei controversatului Bercea Mondialu’?

Povestea e una cât se poate de simplă şi s-a petrecut cu fix opt zile înainte de botez. Pe acest om, pe Bercea Mondialu’, cum i se spune, l-am cunoscut prin intermediul unui prieten mai vechi. Prietenul acesta m-a sunat într-o zi şi mi-a spus că trece pe la birou să vorbim despre unele probleme tehnice de la fabrică. Mi-a mai zis că vine împreună şi cu acest Bercea Mondialu’ şi n-am avut nimic împotrivă, mai ales că pe moment nu ştiam de unde să-i iau numele. Oricum, omul ăsta nu a venit să facă afaceri cu piept de pui la mine la firmă. Pur şi simplu a venit aici însoţit de un prieten de-al meu. Cei doi se cunosc pentru că vin din aceeaşi zonă, sunt amândoi de pe lângă Slatina.

Cum s-a ajuns de la întâlnirea cu un necunoscut la ideea botezului?

Au venit şi am stat de vorbă aproape o oră. Recunosc că m-a surprins pe finalul discuţiei când, dintr-odată, Bercea s-a ridicat de pe scaun şi m-a întrebat: “Domnu’ Băsescu, am o nepoţică, n-aţi vrea să o botezaţi dumneavoastră?”. Cum să vă spun… Nu era primul copil pe care îl botezam. Când omul ăsta m-a rugat să botez, nu m-am gândit că îi fac neapărat lui un favor. Nu m-a interesat că e ţigan. Eu un gest creştinesc pe care l-am făcut de fiecare dată când am fost rugat. Am fost de acord şi de data asta şi nu văd nicio problemă, dar poate că dă mai bine să spui că fratele preşedintelui a botezat nepoţica unui interlop.

Nu aţi considerat că ar fi trebuit să îi cereţi părerea şi fratelui dvs., preşedintele României ?

Eu doar mi-am anunţat soţia. I-am spus joi că sâmbătă botezăm. Ce treabă să aibă preşedintele ţării cu aşa ceva? Nu ne-am consultat niciodată în chestiuni din acestea.

Nu aţi luat în calcul că acest botez i-ar afecta totuşi imaginea preşedintelui?

Bercea Mondialu’, dacă fură mâine, nu o să-l scap eu de poliţie pentru că i-am botezat nepoţica. În niciun caz fratele meu nu ar avea de ce să se supere sau să fie deranjat pentru că am botezat un copil de ţigan. În schimb, unele televiziuni au ales să trateze subiectul în nuanţe rasiste.

Jeni Stănciulescu