1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 11:53
No menu items!

Ce spune UDMR despre negocierile “de bine” dintre PSD și partenerii de la guvernare de la PNL

spot_img

Președintele Kelemen Hunor a declarat, joi seară, după negocierile dintre PNL și PSD, că alături de UDMR, se poate forma “o majoritate largă”, așa cum a cerut Klaus Iohannis, dar și o majoritate care “trebuie să aibă ca deziderat reforma constituţională şi o perspectivă pe termen lung”.

Kelemen Hunor a declarat pentru Agerpres că în condițiile politice actuale, pentru a forma o majoritate, indiferent dacă vorbim de varianta PSD sau USR, “e nevoie de un răgaz, fiindcă există o neîncredere între parteneri, există adversităţi, există o “istorie recentă” şi, bineînţeles, trebuie să cauţi ceva comun, un deziderat mai consistent, pe termen lung, ca să poţi să depăşeşti trecutul apropiat”.

Șeful UDMR a mai adăugat că la o majoritate de “peste două treimi” (n.r. – Cum ar fi cea dintre PNL, PSD și UDMR), înseamnă că poți să faci și o revizuire a Constituției și reforme constituționale.

“O astfel de majoritate largă, dacă se face, trebuie să ai acest deziderat – reformă constituţională şi perspectivă lungă. Nu trebuie să se intre în detalii, în tehnicalităţi, dar trebuie să ai o perspectivă mai lungă şi acest lucru trebuie discutat cu toţi. Cam aşa văd eu lucrurile”, a precizat Kelemen Hunor.

M. Nedelcu