1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 5:04
No menu items!

Ce spune Tăriceanu despre programul de guvernare al ARD

spot_img

Călin Popescu Tăriceanu critică programul de guvernare al ARD. El susţine că propunerea de reducere a cotei unice la 12% va avea acelaşi curs precum promisiunea de majorare a salariilor profesorilor, precizând totodată că o cotă diferenţiată nu ar face decât să stimuleze evaziunea fiscală.

“Ambele măsuri, cea de reducere a cotei unice la 12% dar şi majorarea salariului minim la 850 de lei, sunt nerealiste şi intră în categoria măsurilor populiste şi demagogice, tipice pentru campania electorală. Vă aduc aminte că PDL a fost cel care a promis creşterea salariilor profesorilor la alegerile parlamentare trecute cu 50% şi ulterior salariile au fost micşorate cu 25%. Vreau să subliniez că propunerea cu reducerea cotei unice de impozitare face parte exact din aceeaşi categorie. Cota unică se va reduce la fel cum au crescut salariile profesorilor în 2009″.

Liderul PNL s subliniat că în situaţia în care PDL ar ajunge la guvernare cel mai probabil vor fi majorate impozitele. “Mult mai probabil că dacă or să ajungă la guvernare, ceea ce sper să nu se întâmple, vor mari impozitele pentru ca să poată să facă faţă constrângerilor bugetare de tot felul, mai ales cu slaba pricepere, cu slaba competenţă de care au dat dovadă cât au fost la guvernare. Pentru ca în România să atragem investiţii, pentru că asta este probabil ideea care stă în spatele reducerii cotei unice de impozitare, e nevoie de câteva lucruri mult mai simple: să reducem corupţia, să terminăm cu furturile, şi să facem o administraţie care să nu mai fie un calvar pentru investitori şi pentru cetăţeni. Deci acestea sunt elementele esenţiale care vor determina investitorii să vină, lipsa corupţiei, lipsa furturilor şi o administraţie demnă de o ţară europeană”, a explicat Tăriceanu. (A.M)

foto: mediafax