21.4 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 12:07
No menu items!

Ce spune Putin despre interceptările telefonice americane

spot_img

Preşedintele rus vrea să lanseze un sistem care să garanteze securitatea informaţiei

vladimir-putin-500x333

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat joi seara pregătit să dezvolte un „sistem care să garanteze securitatea informaţiei”, calificând drept „ipocrizie evidentă” supravegherea electronică operată de americani în lumea întreagă, într-un interviu acordat presei ruse, potrivit AFP.

În ceea ce priveşte spionajul electronic, nu este doar o ipocrizie evidentă între aliaţi şi parteneri, ci şi un atac direct la adresa suveranităţii şi o încălcare a drepturilor omului, o invadare a vieţii private„, a declarat Putin, care a răspuns astfel unei întrebări a agenţiei ruseşti Itar-Tass, referitor la interceptările telefonice americane.

Sunt pregătit să dezvolt în comun un sistem care să garanteze securitatea informaţiei internaţionale„, a continuat el, cu o zi înainte de a pleca într-un turneu diplomatic în America Latină, unde urmează să participe la summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).

În 2013, dezvăluirile colaboratorului serviciilor de informaţii americane Edward Snowden cu privire la mai multe programe tentaculare de supraveghere ale Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) au arătat amploarea supravegherii electronice operate în lumea întreagă de Statele Unite.

D.M.