7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:47

Ce spune premierul bulgar despre România

spot_img

Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat luni, într-un interviu pentru Nova TV, că “Bulgaria a depășit România în toate privințele în urmă cu mult timp”, relatează Focus Information Agency. Borisov a răspuns astfel la întrebarea: “Când va reuși Bulgaria să ajungă din urmă România?”

Pentru că reporterul a insistat și l-a întrebat pe premierul bulgar când și cum anume a depășit Bulgaria performanțele României în domeniul anticorupției, Borisov a precizat: “Miniștrii lor fură și, în cele din urmă, au fost prinși și închiși, în timp ce președintele lor caută azil în Moldova. Nu văd niciun bulgar care să fugă în România”.

Borisov a admis că nu există politicieni condamnați pentru corupție în Bulgaria, dar asta pentru că, probabil, nu există corupți printre ei: “Consider că prevenția este cea mai importantă. Știu că fac tot ce pot să nu-i las să fure, și ei știu că pe cine prind, acela va pleca imediat”.

În opinia șefului Executivului de la Sofia, raportul negativ al Comisiei Europene este cauzat de faptul că țara sa a fost guvernată, timp de un an și jumătate, de Plamen Oresharski. “Ne bucurăm de întregul sprijin al Bruxelles-ului, al tuturor colegilor noștri de acolo, pentru tot ce am făcut în ultima lună. Toată lumea a venit să spună <<Boiko al nostru s-a întors>>”, a mai spus Borisov.

Premierul bulgar a ținut să adauge că unele companii românești vin să facă afaceri în Bulgaria, pentru că este mai bine să activezi în Bulgaria, dar și că țara sa este mai stabilă și mai previzibilă.

R.D.

foto: reuters