4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 17:06
No menu items!

Ce spune președintele UNPR, Gabriel Oprea, despre un pact al tuturor forțelor politice

spot_img

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a spus că va susţine “cu toate forţele” acest proiect

Propunerea a venit de la Liviu Dragnea, aflat la Mamaia, la Școala de vară a femeilor din PSD. Întrebat despre această idee, președintele UNPR, Gabriel Opea, a susținut că este nevoie de un astfel de pact, iar UNPR a militat întotdeauna pentru dialog, pentru stabilitate economică şi politică a României.

Într-un context complicat, aş putea spune, de securitate – vedeţi ce se întâmplă în regiune, ce se întâmplă în Europa -, este nevoie şi este o idee foarte bună şi voi susţine cu toate forţele acest proiect.

Gabriel Oprea, președintele UNPR

Liviu Dragnea a declarat că propune încheierea unui pact al tuturor forţelor politice pentru o strategie de dezvoltare a României pe 20-30 de ani, spunând că epoca lui Traian Băsescu, una a războiului, s-a încheiat, iar actualul şef al statului, Klaus Iohannis, “nu pare că-şi doreşte războaie politice cu orice preţ”. Practic, a explicat președintele interimar al PSD, se vrea un armistiţiu politic pe termen lung care să ducă la realizarea unui plan de dezvoltare strategică a ţării.

O guvernare construieşte ceva, mai mult sau mai puţin, vine următoarea guvernare şi dărâmă tot sau se preocupă un an, doi să schimbe tot ce au făcut cei dinainte. Şi România după fiecare ciclu politic pierde un an sau doi şi pierde în competiţia din ce în ce mai dură cu celelalte popoare. Nu cumva e mai bine ca noi să promovăm aceste idei de un climat politic bazat pe dialog şi continuitate, nu cumva este posibil ca noi să ne putem strânge toate forţele politice în jurul marilor proiecte naţionale, în jurul unui proiect de ţară care să fie peren şi să nu mai poată fi schimbat de nicio forţă politică pentru că a participat la construcţia lui.

Liviu Dragnea, președinte PSD