14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:17

Ce spune Poliția despre extrădarea Elenei Udrea

spot_img

Poliţia Română a transmis, marţi seară, Tribunalului Bucureşti o cerere de urmărire internaţională, precum şi emiterea unui mandat european de arestare pe numele Elenei Udrea, aflată în prezent în Costa Rica şi condamnată definitiv de Curtea Supremă la şase ani de închisoare în dosarul “Gala Bute”.

Magistrații Tribunalului București urmează să se pronunţe miercuri pe această solicitare.

Demersul Poliţiei vine după ce, marţi, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la şase ani de închisoare, în dosarul “Gala Bute”. 

Potrivit procedurii, după ce instanţa emite mandatul european de arestare, reprezentanţii Poliţiei Române informează autorităţile din Costa Rica în legătură cu situaţia Elenei Udrea. Autorităţile din acel stat o reţin sau o arestează provizoriu pe Udrea, timp în care Ministerul Justiţiei din România efectuează demersurile necesare astfel încât fostul ministru al turismului să fie extrădat în ţară. După acest pas, autorităţile din Costa Rica urmează să aprobe, pe baza documentelor emise de Ministerul Justiţiei român, extrădarea Elenei Udrea, după care o escortă din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, aflată în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române se va deplasa în Costa Rica pentru a o aduce în ţară.

CITEȘTE ȘICUM POATE FI EXTRĂDATĂ ELENA UDREA DIN COSTA RICA

R.D.