4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:17
No menu items!

Ce spune ministrul sănătății, Nelu Tătaru, despre o eventuală demisie: “Nu, nu pleacă nimeni sau nu fuge nimeni de o răspundere”

spot_img

Întrebat dacă s-a gândit să demisioneze din funcţia de ministru al Sănătăţii, după incendiul de la SJU Neamţ în urma căruia au murit 10 pacienţi, Nelu Tătaru a afirmat că s-a gândit la ce însemnat această tragedie, la acei oameni care şi-au pierdut viaţa, la familiile acestora.

El a adăugat că analizând aceste lucruri, deciziile pe care le va lua în continaure vor fi unele prin care va continua o activitate şi o reformă a sistemului medical românesc.Tătaru spune că „dacă reuşeam în trecerea în starea de alertă să menţinem coordonarea acelor spitale la Ministerul Sănătăţii şi să avem o putere în a decide în interiorul acestor secţii şi acestor managemente, cred că puteam face mai mult”.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că a fost foarte puţin adaptată de-a lungul anilor Legea sănătăţii şi nu a fost făcut un act normativ adevărat şi curat, precum şi o reorganizare a Ministerului, a direcţiilor de sănătate publică, a spitalelor şi serviciilor de ambulanţă în aceşti ani.

„Cred că dacă ne uităm în urmă vedem că 30 de ani au rămas 30 de ani. La începutul acestei pandemii tresăream oarecum că de sistemele medicale din ţările avansate trepidează şi urmăream martie-aprilie. Am rezistat cu acest sistem până acum, dar vedem că avem tragedii. Cred că totuşi faptul că – merge şi aşa – sau am adaptat foarte puţin în fiecare an sau am adaptat o lege a sănătăţii, tot ce a însemnat din ’90 încoace sau din 2006 când am făcut legea 25 şi am adaptat o lege cu 1.500 de amendamente, fără să facem o lege adevărată, curată, fără să avem o reorganizare a ministerului, a direcţiilor de sănătate publică, a spitalelor, a serviciilor de ambulanţă în toată această perioadă, cred că acesta e lucrul care ne duce, după 30 de ani, să vedem nişte tragedii. Nu, nu pleacă nimeni sau nu fuge nimeni de o răspundere, dar haideţi să vedem un ministru care este de 7 luni şi haideţi să vedem 30 de ani”, a completat Tătaru.