5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 9:52

Ce spune ministrul justiției, Tudorel Toader, despre efectele deciziei Curții Constituționale

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că judecătorii constituționali nu trebuie să dea un termen de revocare a şefei DNA, ci decizia trebuie respectată imediat ce este publicată în Monitorul Oficial.

Toader a afirmat că decizia CCR nu produce efecte din momente diferite.

Personal, sunt ferm convins că în decizie nu trebuie să spui că preşedintele va emite în 10, 20 de zile, cum au spus unii. Putem argumenta răspunsuri pentru că nu avem toţi pregătire juridică la fel. Cert e că orice decizie e producătoare de efecte juridice, orice decizie produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial”, a spus Toader.

Curtea Constituţională a României (CCR) publică joi, pe site-ul instituţiei, motivarea deciziei care stabileşte că există un conflict constituţional între Ministerul Justiţiei şi Preşedinţie, iar şeful statului trebuie să semneze decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Pe 30 mai, CCR a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA. Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

R.D.