7.9 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 11:53

Ce spune ministrul agriculturii despre alerta Comisiei Europene privind brânza din România

Contaminarea brânzei cu E-coli este un accident și trebuie să avem încredere în produsele românești, consideră ministrul agriculturii, Achim Irimescu, citat de Agerpres. Ministrul a precizat că nu deține mai multe informații decât cele apărute în presă cu privire la notificarea transmisă de autoritățile italiene privind brânza de oaie din România.

“Sper din tot sufletul ca Europa să înțeleagă faptul că acesta a fost un accident. Dacă a fost rămâne de confirmat, să vedem sigur ce s-a întâmplat acolo, dar foarte important este să avem încredere în produsele românești. Știm cu toții că avem produse de o calitate extraordinară. Sunt și situații când, nerespectând standardele până la capăt, în anumite zone s-au întâmplat mici accidente, dar sperăm să nu se repete și ca autoritățile să reușească să-și facă datoria corespunzător. Și am toată încrederea în acest sens, astfel ca asemenea situații să nu mai apară”, a mai afirmat Achim Irimescu.

Ministrul agriculturii a mai explicat că, în caz de contaminare, pentru a evita îmbolnăvirea consumatorilor, trebuie chemate la fabrică toate produsele și distruse.

Achim Irimescu a amintit de scandalul apărut în urmă cu câțiva ani când a fost găsită Escherichia coli în sectorul fructelor și legumelor, iar actualul premier era comisar european. Potrivit acestuia, consumatorii au înțeles atunci, iar vânzările au fost afectate doar pe termen scurt.