19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 21:38

Ce spune Ludovic Orban despre noul Avocat al Poporului

spot_img

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, a declarat, marți, că obiectivul Coaliţiei este alegerea unui nou Avocat al Poporului până la finalul sesiunii parlamentare.

Orban a precizat, însă, că, în cadrul coaliţiei, nu a fost luată încă o decizie în privinţa candidatului pentru această demnitate.

“Întâi trebuie să finalizăm procedura de demitere a Avocatului Poporului. (…) Nu am luat încă o decizie, şi noi avem propunerea noastră în cadrul coaliţiei. Vedem dacă USR-PLUS vine cu o propunere, vom decide. Am decis ieri în coaliţie să solicităm reprezentanţilor noştri în comisiile juridice să finalizeze raportul, astfel încât, la prima reuniune a plenului, să putem să dezbatem acest punct”, a declarat Ludovic Orban la Parlament.

Președintele PNL a subliniat că pentru funcţia de Avocat al Poporului nu sunt propuşi oameni politici, ci “specialişti în drept”.

“Candidatura prezentată săptămâna trecută era o candidatură foarte serioasă, cu o experienţă vastă. (…) În ceea ce priveşte noul candidat, mărturisesc că nu m-am documentat, n-am văzut CV-ul şi nu am o analiză. E profesor universitar, încă nu avem o analiză pe această candidatură, vom discuta. Noi trebuie să convenim şi vedeţi că nu sunt propuşi oameni politici, sunt propuşi specialişti în drept, cu experienţă vastă în domeniul drepturilor omului pentru că ne interesează să punem un Avocat al Poporului care să fie avocatul poporului, nu avocatul Puterii. Obiectivul nostru este alegem noul Avocat până la finalul sesiunii”, a explicat Ludovic Orban.