-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 6:25
No menu items!

Ce spune George Simion despre dosarul penal deschis la Parchetul General pentru AUR

spot_img

Parchetul General a deschis dosar penal in rem pentru partidul condus de George Simion, pentru un comunicat de presă din 3 ianuarie, în care se minimaliza Holocaustul. Copreședintele AUR susține că nu este o coincidență această anchetă penală cu dezvăluirile pe care le-a făcut, cu o seară înainte, despre frații Muraru de la PNL.

Parchetul General a anunțat că s-a autosesizat pentru comunicatul AUR din data de 3 ianuarie, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”. Acuzațiile din dosarul in rem sunt săvârșirea infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”. 

Copreședintele AUR George Simion a reacționat imediat pe Facebook.

„O fi coincidență că astăzi s-a sesizat din oficiu Parchetul General pentru comunicatul AUR după ce aseară i-am acuzat pe frații Muraru într-o emisiune televizată că au luat parte, în tinerețe, la activități legionare?!”, a scris Simion.

În urmă cu o săptămână, deputatul PNL Alexandru Muraru a anunțat că a fost audiat la Parchetul General în legătură cu plângerile penale la adresa copreședinților AUR George Simion și Claudiu Târziu. Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului susține că AUR ar trebui scos în afara legii. Fratele său, Andrei Muraru, care a fost consilier prezidențial în primul mandat al lui Klaus Iohannis, a fost numit de președinte ambasadorul României în SUA, în luna iulie a anului trecut, în locul lui George Maior.

M. Nedelcu