4.4 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 18:07
No menu items!

Ce spune Florin Cîțu despre derularea Congresului PNL: Organizatorii vor cere opinia CNSU

spot_img

Florin Cîţu a afirmat sâmbătă, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal, că, pe lângă modificările la statutul formaţiunii, în BPN se va discuta şi convocarea Consiliului Naţional pe 26 septembrie, a doua zi după Congresul PNL. El a precizat şi că locul de desfăşurare a Congresului este Romexpo, cu 5.000 de participanți, şi că va fi solicitat punctul de vedere al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Modificările la statut sunt modificări cu care am fost de acord toţi, în BPN-ul precedent toţi membrii BPN-ului, deci unanimă a fost decizia. Ele vor fi votate astăzi în Consiliul Naţional. Este vorba despre împărţirea, din punctul meu de vedere, a atribuţiilor pentru vicepreşedinţi mult mai bine, vrem să fie un partid care să funcţioneze mai eficient după 25 septembrie şi atunci erau câteva domenii care erau comasate şi nu aveau nici legătură unul cu altul”, a declarat, sâmbătă, Florin Cîţu.

Florin Cîțu a precizat că, pe 26 septembrie, va fi convocat un nou Consiliu Naţional al PNL în care să fie votate conducerea Biroului Executiv.

Întrebat dacă din conducerea partidului vor face parte şi foştii preşedinţi ai PNL, Florin Cîţu a răspuns că a cerut în mod expres în şedinţa precedentă a BPN ca foştii preşedinţi ai partidului, chiar şi cei care au deţinut funcţia interimar, să facă parte din BEx şi să aibă drept de vot. „Dar trebuie să fie membri PNL, să nu fi plecat din Partidul Naţional Liberal”, a adăugat Cîţu.

Acesta a precizat că Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu participarea a 5.000 de persoane.

„Organizatorii Congresului vor cere opinia celor de la CNSU, vom vedea care este opinia lor pentru astfel de activităţi, dar eu vă spun că va fi cu 5.000 de oameni. Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”, a mai spus Florin Cîțu. 

R. Dan