13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 9:02

Ce spune Elena Udrea despre dosarul penal al lui Băsescu

spot_img

Elena Udrea susţine că dosarul penal pe numele lui Traian Băsescu a apărut cu doar câteva zile înainte de termenul limită pentru depunerea candidaturii la alegerile pentru primari.

Deputatul a scris pe reţeaua de socializare că lui Traian Băsescu “i s-au tot transmis semnale să stea în banca lui”, de când cu ideeea că s-ar putea înscrie în cursa pentru funcţia de primar general al Capitalei.

De când cu ideea că Traian Băsescu ar putea intra în alegeri pentru Primăria Bucureștiului, mai direct sau mai voalat prin diverse trompete din presă, se tot dau semnale să stea în banca lui, cu nepoțeii sau la un șah cu pensionarii în parc. Că doar nu are de gând să strice planurile celor care se ocupă de ‘reformarea clasei politice’ prin înlocuirea liderilor puternici cu tot felul de marionete ‘tehnocrate’ incompetente ori ‘oameni noi’ formați la Academia Securității Naționale.
Și, cum mai sunt doar câteva zile în care se poate depune candidatura pentru Primărie, hopa și dosarul penal pe numele lui Traian Băsescu! Deci, domnule Președinte, nu cumva să vă treacă prin cap să candidați la Capitală.

Elena Udrea

Procurorii de la Parchetul General au dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu. Traian Băsescu a confirmat că a fost informat de PÎCCJ că este suspect de spălare de bani într-un dosar privind achiziția unui teren în anii 2000 și 2002 și a precizat că se va prezenta în fața procurorilor imediat ce va fi citat. El a scris pe reţeaua de socializare că, în același dosar, în luna iunie 2012, acelaşi parchet a dispus neînceperea urmăririi penale.

M. Nedelcu