4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 23:42
No menu items!

Ce spune directoarea Hexi Pharma despre moartea lui Dan Condrea și scandalul dezinfectanților

spot_img

Directorul general al firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, a declarat, joi, că Dan Condrea ar fi ştiut că produsele au probleme, dar că acestea nu ar fi atât de grave. Patronul Hexi Pharma ar fi vorbit despre acest lucru cu angajaţii săi, după izbucnirea crizei.

„Ulterior apariţiei articolului am discutat cu domnul Condrea şi mi-a mărturisit că ar fi ceva probleme, dar nu atât de grave cum s-au semnat în presă. Ar fi fost nişte probleme. Am făcut testări legate de eficacitate, să vedem eficacitatea produselor. Testam aproape fiecare lot din produsele pe care le produceam şi le livram către spitale. S-au dovedit întotdeauna a fi eficace. Referitor la concentraţia de substanţă activă, pentru că se face iarăşi o confuzie… Oamenii, au auzit foarte multe păreri gen: se lua produsul dintr-o parte, se dilua la Hexi Pharma şi mergea la spital. Nu, nu este adevărat. În fabrica Hexi Pharma se produceau, se făceau produsele efectiv şi de acolo mergeau”, a explicat Flori Dinu.

Aceasta a mai precizat că scandalul privind dezinfectanţii produşi de firma pe care o conduce a apărut exact în momentul când se pregăteau să se extindă şi în străinătate. „În momentul în care începi să prinzi putere, devii periculos pentru multe interese”, a mai spus Flori Dinu.

„Acesta este punctul meu de vedere. Surprinzător este faptul că acest scandal a apărut exact în momentul în care noi ne doream să ne lansăm pe piaţa externă şi făcusem toate demersurile, începusem să apărem şi pe la târguri internaţionale şi probabil că asta a deranjat”, a susținut directorul Hexi Pharma.

Dinu a adăugat că, de-a lungul anilor, Hexi Pharma a semnat contracte cu Spitalul Militar, cu penitenciare, cu unităţi militare şi cu clinici private, DSP-uri.

„Ce este surprinzător, nu am semnat niciodată un contract de livrare cu Ministerul Sănătăţii, vă spun asta pentru că s-au adus o serie de acuze vizavi de relaţia noastră cu Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii face câteodată achiziţii ca autoritate contractantă pentru rezervele de stat sau pentru diverse pandemii sau ce mai apare”, a precizat Dinu.

Ea a mai spus că nu a primit nicio sesizare, în scris sau verbală, de la vreun medic, din are să reiasă că produsele nu ar fi în regulă. „Toate sesizările au fost făcute referitor la etichetarea produsului, atunci ne-au rugat să reetichetăm produsele pentru că nu trecusem nu ştiu ce norme pe acele produse. A fost singurul reproş”, a spus ea.

Cât priveşte afacerile lui Dan Condrea, Flori Dinu spune că ea se ocupa doar de vânzări şi nu ştie nimic despre ce făcea acesta cu banii lui. „Nu am avut cunoştinţă unde s-au dus banii patronului Condrea, eu mă ocupam de vânzările produselor Hexi Pharma. Dumnealui putea face ce doreşte cu banii domniei sale. Nu mi-aş fi permis să-l întreb aşa ceva. Nu era un om deschis, poate asta îi şi deranja pe mulţi, fiindcă nu se exprima cu lejeritate faţă de oricine”, a declarat Flori Dinu.

Potrivit directorul Hexi Pharma, Dan Condrea folosea maşina cu care a avut accidentul de mai bine de două săptămâni. “Pentru că, din momentul în care domnia sa a apărut în presă cu acel Porsche Cayenne, nu a mai vrut să o folosească”, a explicat aceasta.

“În toată existenţa mea de la Hexi Pharma, de 16 ani, nu am dat mită, şpagă, cum vreţi s-o numiţi s-o numiţi dumneavoastră, niciunui medic în calitate de reprezentant al Hexi Pharma, director general sau ce vreţi dumneavoastră. Situaţia prezentată, din punctul meu de vedere, este ori inventată, ori este o calomnie.

O rog din tot sufletul (pe persoana care susţine că s-ar fi dat mită – n.r.) să meargă la Parchet, să facă acest denunţ, cum probabil… Aşa ar trebui să facă. Chiar o rog să meargă la Parchet să facă acest denunţ şi să dea cu lux de amănunte cum s-a întâmplat. Chiar vreau să se afle adevărul. În acest moment chiar vreau să se afle adevărul. Pentru că eu nu am dat niciodată aşa ceva”, s-a apărat Flori Dinu.

Ea a ținut să precizeze că şi-ar dori ca numele Hexi Pharma să-şi revină şi spune că produsele nu au avut nicio problemă, în ciuda dovezilor prezentate de Guvern în urma analizei de laborator a produselor Hexi Pharma care arată că substanţele erau diluate şi de 4.000 de ori.

„Mi-aş dori să mai auziţi de compania Hexi Pharma. Imaginea a fost foarte pătată şi eu vreau să-i asigur pe cei care au folosit produsele noastre, că acestea au fost conforme şi au fost bune, eu garantez asta personal”, a încheiat Flori Dinu.

R.D.