10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 11:46

Ce spune Dacian Cioloș despre revenirea USR PLUS la guvernare alături de PNL

spot_img

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat, duminică, că din punctul său de vedere formațiunea ar trebui să se întoarcă la guvernare, însă, doar în anumite condiții. ”Suntem pregătiți pentru orice scenariu, evident. Am spus că nu ne agățăm de funcții, suntem pregătiți pentru orice variantă. Eu personal susțin ideea de a încerca totuși menținerea la guvernare. Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii am înțeles că există deschidere să continuăm discuțiile”, a spus Cioloș în emisunea ”Insider politic” de la Prima TV.

Cioloș a subliniat că este exlusă varianta continuării coaliției cu Florin Cîțu, premier. ”Nu, nu există această variantă, pentru că avem noi un fix. Am încercat de două ori, de ce să mai încercăm o dată? (…)V-am dat exemplu, nu noi suntem precizat Dacian Cioloș.

”Noi vrem o coaliție predictibilă și dacă ne întoarcem la guvernare, în mod cert ar trebui să negociem un calendar ferm de reforme”, a continuat Cioloș.

Întrebat dacă, în situația în care Florin Cîțu va câștiga alegerile din PNL și va fi propus din nou premier, va accepta această propunere, Cioloș a evitat, însă, răspunsul. ”Încă o dată: nu am discutat nume în partid, vom vedea ce ne propune PNL, e decizia lor și nu vrem să interferăm în bătălia internă din PNL”, a mai spus Cioloș.

Copreședintele USR PLUS i-a răspuns și liberalului Rareș Bogdan, care a solicitat, în eventualitatea reîntoarcerii USR PLUS la guvernare, o renegociere a posturilor de miniștri între partide. ”Eu îi spun lui Rareș Bogdan că nu renunțăm la reforma pensiilor speciale, la desființarea secției speciale (…), de aici plecăm. Nu intrăm în coaliție pentru funcții. (…) Noi ne dorim ministere de unde să facem reforme pe care le-am promis, la care ne-am angajat încă din campanie. Dacă ne apucăm să ne târguim pe posturi, asta înseamnă că deblocăm discuțiile din coaliție?”, a întrebat Cioloș.

Cioloș a precizat care sunt condițiile pe care liberalii trebuie să le respecte pentru ca USR PLUS să se reîntoarcă la guvernare: ”premier predictibil, un calendar pe reforme și o repartiție a portofoliilor, care să ne permită și nouă posibilitatea de a face reformele propuse”. El a adăugat că nu se pune problema organizării unui referendum pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

R.Dan