28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 16:59
No menu items!

Ce spune Dacian Cioloș despre asocierea cu AUR la moțiunea USR PLUS

spot_img

Dacian Cioloș, liderul PLUS, susține că formațiunea pe care o conduce împreună cu Dan Barna nu a făcut niciun fel de alinață cu AUR, ci și-a depus propria moțiune pe care o pot susține toate partidele parlamentare.

”N-am depus o moțiune împreună cu nimeni. Noi ne-am propus propria moțiune și am căutat susținere în Parlament de la toate partidele care sunt acolo, nu noi am decis ce partid să intre sau să nu intre în Parlament, însă atunci când vrei să aplici o procedură parlamentară și depunerea unei moțiuni de cenzură e un act politic care are nevoie de o procedură parlamentară, ne-am asumat acel act politic de a depune o moțiune de cenzură noi, USR PLUS și am cerut partidelor parlamentare sprijin pentru asta, am primit sprijin pentru AUR și la atât se limitează așa-zisa colaborare cu AUR. Noi n-avem nici un proiect politic cu acest partid, n-avem nici o alianță, n-avem de gând să guvernăm cu ei, n-avem de gând să negociem obiective politice pe care le avem noi. AUR a decis să semneze această moțiune, ca să putem îndeplini o procedură parlamentară și să putem depune moțiunea, ca să vedem la vot care e părerea partidelor politice legat de această moțiune”, a declarat Dacian Cioloș, luni dimineață la RFI.

De asemenea, liderul Renew Europe a mai declarat că alegerile anticipate sunt o etapă ulterioară, deocamdată USR PLUS vrea ca moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu să treacă. 

PSD a anunțat că va susține moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, doar dacă se va merge până la capăt și se va ajunge la alegeri anticipate.

Marilena Nedelcu